Altså, 29.februar e liga meiningslaust så Fruktnøtt, ananas på pizza og Kremtopper. Det e den dommaste dagen någen har lagt.

November og desember e fine måneder. Gleda seg t jul, gode mad, møje så skjer. Januar derimot, e eg ikje så fæn av. Det e mørkt, kaldt, surt og regningane hagle inn. I tilbudsavisene e det bare frukt og grønt og sunne ting. Åsså e det kanontilbud på TV og stereo og andre ting, så ingen har råd t i januar uansett.

Februar e bare ein vonde forlengelse av januar, og ein i udgangspunktet unødvendige måned. Ubrugelige. Heldigvis e det bare 28 dager med lidelse før me komme t mars.  4. År. Då begynne det å bli vår, å me kan gleda oss t lysare dager, varmere ver, og alt det kjekka så ligge foran oss. I mars-april-mai komme helligdagene oftare enn arbeidsdagene, det e nesten så eg bler relegiøse.

Men kvert fjerda år så komme altså denne forbannade skuddårsdagen. 29. februar, ein vonde forlengelse av den vonde forlengelsen.

Den videnskabelige forklaringen e atte moder jord e litt trege, å bruge 365,24 dager på å vase ein runde rundt solå ( et tropisk år kalles det, men kor tropisk e egentlig februar?)

Kalenderen e jo egentlig ein snodig samenskrudde ting; februar har 28 dager (eg nekte å annerkjenna 29.februar), aenkver måned av di andre e 30 og 21 dager, med unntag av juli og august, som e to påfølgende måneder med 31 dager. Heldigvis lerte me å tella på knogane på barnaskolen, eller så hadde det gått i surr. Men du vet sikkert ikje koffor juli og august, to måneder på rappen, har 31 dager, å februar e avspiste med 28 dager.

Det har seg nemlig sånn atte februar opprinnelig hadde 29 dager (30 i skuddår), juli 31 dager og august (som då ikje hetta august) hadde 30 dager. Juli e oppkalt itte julius Cæsar, og når keiser Augustus sko få sin egen måned, så ville han og ha 31 dager, så han knabba ein av februar. Men det va før vår tid, og 28 dager e mer enn nok i februar om mei kje ska ha den der skuddårsdagen. Ananas på pizzaen dagen. Stangselleri dagen. Kylling bacon dagen.

Så; kordan ska me løysa dette? Det e jo egentligt enkelt. Me knabbe skuddårsdagen fra februar, og legge den t juni. (Måneden som e oppkalt itte juni Anker-Hansen, det e jo ikje tilfeldig atte det hette hotel CÆSAR) På den måden får me 31 dager i både mai, juni, juli og august. Om våren og sommaren, når det e lyst og varmt, å ingen har lyst på Fruktnøtt. (Husk at ein tjueniende dag i februar øke muligheden for salg av Fruktnøtt, og e med på å bidra t å holda den i sortimentet)

E der någen så kjenne ein gode kirurg forresten, eg sko hatt flytta litt på någen knogar…